(function($) { $( document ).ready(function() { $('#verder-online').load('https://www.verder-online.nl #articles'); }); })( jQuery );

Zoals bekend verplicht de NOVA kleine kantoren (minder dan 10 advocaten) om tweejaarlijks een Wwft-cursus van tenminste 2 uur te volgen.
wwft cursus

Corinne Kuipers en mr. Nellemarie Staal advocaten bij Van Benthem & Keulen B.V. (VBK) zullen op 29 oktober 2019 een lezing geven over de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Tijdens de lezing zal een introductie worden gegeven op de verplichtingen die voor advocaten voortvloeien uit de Wwft: het cliëntenonderzoek en de plicht om ongebruikelijke transacties te melden. De Wwft kent een op risico gebaseerde benadering: de veelal open normen uit de Wwft moeten worden ingevuld op basis van een risicobeoordeling. De uitkomst van die risicobeoordeling zal per kantoor verschillen. Die zal immers afhangen van onder andere de grootte van het kantoor, de aard van de dienstverlening en het type cliënt aan wie de diensten worden verleend. VBK heeft ook zo’n risicobeoordeling gemaakt en die heeft geresulteerd in het Wwft-kantoorbeleid. Corinne en Nellemarie zullen het Wwft-kantoorbeleid van VBK toelichten en daarbij ook stilstaan bij de specifieke richtsnoeren die voor de praktijkgroep Familie- en erfrecht zijn vastgesteld. De notitie van VBK werd gebruikt voor de Wwft handleiding d.d. november 2018 van de vFAS.

Praktische informatie

15.00 – 17.15 uur   workshop (inloop vanaf 14.30 uur) bij VBK Advocaten & Notarissen. Het adres van VBK is: Archimedeslaan 61 Utrecht.

Vanaf 17.15 uur      borrel en aansluitend Italiaanse tafel à €19,50 per persoon (apart aanmelden) bij Loft 88. Het adres van Loft 88 is: Biltsestraatweg 88 Utrecht.  VBK ligt op loopafstand van Loft 88 (volgens Google Maps 11 minuten lopen).

PARKEREN
Bij VBK Advocaten zijn maximaal 20 parkeerplaatsen beschikbaar voor ons.
Parkeren kan ook bij Loft 88 voor de deur, op het terrein van Star Lodge Hotels. De eerste drie uur zijn gratis, daarna kost het €4,00 per uur. Je kunt bij Loft 88 ook een dagkaart afnemen voor €5,00.

KOSTEN
Kosten van de workshop: € 25,- voor leden van het Netwerk FamilierechtAdvocaat, € 75,- voor niet-leden. Je betaalt de kosten door overboeking op rekeningnummer: NL39 RABO 0317 2912 03 t.n.v. Netwerk FamilierechtAdvocaat . Geef bij je aanmelding ook door of je na afloop blijft eten. De kosten daarvan komen voor eigen rekening.

OPLEIDINGSPUNTEN
Met het bijwonen van de lezing voldoe je aan de verplichting van de NOVA om tweejaarlijks een Wwft training van tenminste 2 uur bij te wonen.

AANMELDEN
Leden kunnen zich met voorrang aanmelden via de knop hieronder of door een e-mail te sturen naar info@netwerkfamilierechtadvocaat.nl. Geef bij je aanmelding ook door of je na afloop blijft eten. De kosten daarvan komen voor eigen rekening.

Aanmelden verplicht tot betaling van de bijdrage voor de workshop. Je ontvangt hiervoor een factuur van de penningmeester. Toch onverwacht verhinderd? Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 1 maand voor de bijeenkomst, daarna is de bijdrage verschuldigd.