Scheidingen bestaan voor een belangrijk deel uit financiële en fiscale aspecten. Als je jouw cliënten echt goed wilt begeleiden bij de afwikkeling van hun scheiding moet je de nodige kennis op dit gebied in huis hebben. Op dinsdag 13 juni 2023 organiseert het Netwerk FamilierechtAdvocaat een fiscale cursus waarmee we die hoognodige kennis in huis halen.

In deze bijeenkomst behandelt drs. Jacqueline van der Vorm FFP RFEA, fiscaal econoom en docent bij De Scheidingsdeskundige, de belangrijkste financiële en fiscale thema’s die regelmatig voorkomen bij een scheiding. Hoe zijn de fiscale gevolgen in de praktijk te signaleren? Kunnen risico’s worden voorkomen of worden geminimaliseerd? Kan de fiscaliteit ook mogelijkheden bieden om tot creatieve oplossingen te komen?
Door het verder verdiepen van jouw kennis kun je de scheidingsconsument (nog) beter begeleiden.

Tijdens deze praktische middag zal Jacqueline van der Vorm aandacht besteden aan onder meer:

  • De belastingaangifte in het jaar van echtscheiding;
  • De fiscale paragraaf in het convenant;
  • Toeslagen;
  • Actualiteiten op het gebied van de eigen woning.

Daarnaast gaan we middels een praktijkcasus aan de slag met de fiscale beoordeling van een convenant en komt er fiscale jurisprudentie voorbij.

 

Praktische informatie over deze cursus:

 

Datum en tijd:

Dinsdag 13 juni 2023

13.00-13.45 uur: uitgebreid lunchen en netwerken met collega’s

13.45-17.00 uur: cursus met een kwartier pauze

17.00-17.30 uur: borrelen en napraten.

Locatie:

Vergaderboerderij Champ’Aubert in Driebergen. Een vertrouwde locatie voor de cursussen van het Netwerk FamilierechtAdvocaat.

Kosten/PE-punten:

Aan de cursus zijn 3 PE-punten juridisch toegekend door de vFAS. Leden van het Netwerk FamilierechtAdvocaat betalen slechts € 50,- voor deze cursus. Niet-leden betalen een bijdrage van € 100,-. Leden van het Netwerk FamilierechtAdvocaat hebben voorrang bij de inschrijving.

Aanmelden kan vanaf nu via een e-mail aan info@netwerkfamilierechtadvocaat.nl.