Op 16 februari 2023 is het alweer tijd voor de jaarlijkse ledenvergadering van onze vereniging. Wij kijken er naar uit om onze leden aan het begin van het nieuwe jaar weer te kunnen ontmoeten. Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan na de ALV en de presentatie van ons eigen convenant met elkaar het glas te heffen op 2023 en kennis te maken met de nieuwe leden van het netwerk of natuurlijk bij te praten met oude bekenden? Om die reden zal de ALV plaatsvinden op de voor ons inmiddels vertrouwde locatie van Champ Aubert in Driebergen.

Na afloop van de ALV krijgen we eerst een lezing over ‘betekeningsperikelen in de familierechtpraktijk’. In deze cursus neemt gerechtsdeurwaarder Kees van Houwelingen ons mee in de wereld van het betekenen van verzoekschriften en beschikkingen in familiekwesties. Er zijn allerhande afwegingen te maken door de deurwaarder aan de deur, waarbij telkens een balans gezocht moet worden tussen het uitvoeren van de wettelijke taak en de persoonlijke zaken die aan de deur plaatsvinden. Op een enthousiaste manier laat hij zien hoe hij passie heeft voor wat het betekenen van stukken binnen het familierecht en hoe hij dilemma’s oplost.

Aan deze lezing is een juridisch PE-punt toegekend door de vFAS.

Daarna presenteert het bestuur met veel genoegen ons eigen NetwerkFamilierechtAdvocaat-convenant. Een convenant door en voor onze eigen leden, waarin wij met de kennis uit de cursus van Loo van Eck en de Convenantendag op 21 juni 2022 onder leiding van Philine Krans een convenant hebben gemaakt wat én juridisch kloppend is én leesbaar voor onze cliënten.

Wacht dus niet langer en meld je nu aan!

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Locatie:
De cursus zal worden gehouden in Champ’Aubert in Driebergen. Deze vergaderboerderij is zowel per auto als per openbaar vervoer goed bereikbaar. Champ’Aubert is in 1852 gebouwd door Baron van Heeckeren. De boerderij werd genoemd naar het plaatsje in Frankrijk waar de baron in een veldslag aan de zijde van Keizer Napoleon tegen de Russen meevocht. De boerderij straalt nog altijd de sfeer van de 19e eeuw uit, maar het comfort is van deze tijd.

Tijd:
De middag begint om 13.00 uur met een gezamenlijke, zeer uitgebreide lunch die je niet wilt missen, al is het maar omdat we zo informeel met elkaar kunnen netwerken. Het inhoudelijke programma begint aansluitend daarna en zal met inachtneming van een pauze rond 16.30 uur eindigen met een afsluitende borrel.

13.00 – 14.00 uur Inlooplunch
14.00 – 14.45 uur ALV
15.00 – 16.00 uur Betekeningsperikelen in de familierechtpraktijk
16.00 -16.30 uur Presentatie van het nieuwe NFA-convenant
Vanaf 16.30 uur Afsluitende borrel

Deze middag is exclusief toegankelijk voor leden van het Netwerk FamilierechtAdvocaat. De bijeenkomst wordt gratis aan hen aangeboden.