Het lijkt wel een trend. De afgelopen tijd hoorden we van een aantal collega’s dat zij de advocatuur verlaten. Niet omdat zij het vak niet meer interessant vinden, maar veel meer vanwege de emotionele belasting van ‘lastige cliënten’ en ‘gedoe’ en omdat de balans tussen werk en privé zoek is, met burn-outklachten tot gevolg. Het vak van familierechtadvocaat vraagt steeds meer van ons. En het is aan ons om in die turbulentie het hoofd boven water te houden.

Lenet Leusink

GroeiNU! heeft een speciale Training voor de advocatuur ontworpen met Mindfulness als basis, waarmee we jou weer zin in het vak laten vinden. Deze training van Lenet Leusink op donderdag 21 september 2023 duurt 2 dagdelen (in totaal 6 uur) en daarin komen onderstaande thema’s aan de orde.

  • Mindfulness. Veel advocaten hebben last van een vol hoofd en zouden af en toe wel een knopje willen hebben om hun gedachten even ‘uit’ te zetten. In de training leren de deelnemers simpele oefeningen van 1 tot 3 minuten, die je eenvoudig tijdens het werk kunt doen.
  • Omgaan met stress en spanning. De advocatuur is een leuk vak, maar kan ook stressvol zijn. Veeleisende cliënten en kantoorgenoten met niet altijd realistische verwachtingen, de kwaliteit moet (bijna) perfect zijn, bepaalde ondersteuning die soms hapert; kortom genoeg factoren die stress en spanning kunnen veroorzaken. De training leert wat helpt om vanuit meer ontspanning en minder stress het werk te doen.
  • Focus en concentratie. Telefoon, e mail, mensen die even iets vragen, afleiding van internet en sociale media. Met focus en concentratie werken is tegenwoordig voor veel advocaten lastig. In deze training leren de deelnemers meer focus aan te brengen, met meer concentratie te werken, zich bewuster te zijn van uitstelgedrag en actief bepaalde keuzes te maken. Hierdoor werkt men efficiënter en effectiever.
  • Irritaties en ergernissen. Irritaties en ergernissen kosten veel negatieve energie. Werken in flow kost weinig inspanning en creëert een positieve drive. Door anders om te gaan met irritaties en ergernissen, wordt werken leuker en ervaar je minder negatieve energie, (ook handig in het privéleven J).
  • Vitaliteit. Advocatuur is topsport en topsporters moeten om topprestaties te blijven leveren bewust aandacht schenken aan hun lijf. Mindfulness leert advocaten bewuster te zijn van de signalen in hun lijf. Je leeft minder alleen vanuit het hoofd en leert meer te voelen. Dit is belangrijk om overspannenheid of het risico op een burn-out tijdig te signaleren. Bovendien hebben de Mindfulness oefeningen vaak een positief effect op slaap.
  • Leven op de automatische piloot. De advocatuur kan je zo in beslag nemen dat je op vrijdag denkt: Hé al weer een week voorbij? In deze training leert men bewust uit de automatische piloot te stappen, waardoor men niet alleen bewuster leeft, maar ook met meer aandacht geniet van de mooie dingen van het leven.  Met als resultaat meer rust en ontspanning.

Praktische informatie

Datum en tijd:

Donderdag 21 september 2023

9.30-17.00 uur: cursus met een uitgebreide lunch tussen de middag

17.00-17.30 uur: borrelen en napraten.

Locatie:

Informatie volgt.

Kosten/PE-punten:

Leden van het Netwerk FamilierechtAdvocaat hebben voorrang bij de inschrijving. De kosten voor leden van het Netwerk FamilierechtAdvocaat bedragen € 235,95. Niet-leden betalen een bijdrage van € 300,-.

Bij de vFAS worden voor deze training 6 vaardigheidspunten aangevraagd.

Aanmelden voor de cursus kan via een e-mail aan info@netwerkfamilierechtadvocaat.nl.