Op dinsdag 17 september 2024 organiseren we een themadag over samengestelde gezinnen. We hebben mr. Pauline Schonewille als docent aangetrokken om deze dag inhoudelijk voor ons te verzorgen.

Er zullen in de cursus vier hoofdonderwerpen behandeld worden:

  • Samengesteld gezin: wanneer is daar sprake van? Soorten en maten
  • De ontwikkeling van het samengestelde gezin in fasen
  • Dynamieken in het samengestelde gezin
  • Emotionele en praktische knelpunten in het samengestelde gezin (loyaliteiten, verschillende zorgregelingen, gevolgen voor de kinderen)

Pauline zal ons door de dag leiden in een afwisseling van kennisoverdracht, praktijkverhalen, casussen en het oefenen van vaardigheden.

Vaardigheden zullen we oefenen aan de hand van filmfragmenten en casussen waarmee we zelf aan de slag gaan. Het genogram komt aan bod en als er tijd is kunnen we eventueel nog stilstaan bij het gebruiken van poppetjes e.d. als systemische interventie. En Pauline zal tussen de bedrijven door nog iets vertellen over haar werk als KIES-coach. Kortom een vol programma en een reuze interessante dag.

Praktische informatie

De cursus vindt plaats op dinsdag 17 september 2024 van 9.30 uur tot 17.00 uur, onderbroken door een lunchpauze van 1 uur en 2 koffie/theepauzes van een kwartier.

Locatie 
De cursus wordt gegeven op dezelfde locatie, waar we vorig jaar te gast waren voor de cursus van Lenet Leusink, bij conferentiecentrum Samaya, in Werkhoven. Wil je samen met een collega reizen naar de locatie, stuur dan een berichtje naar info@netwerkfamilierechtadvocaat.nl. Wij brengen vraag en aanbod graag bij elkaar.

Kosten
Leden van het Netwerk FamilierechtAdvocaat hebben voorrang bij de inschrijving voor deze cursus en kunnen aan deze dag deelnemen voor € 175,- per persoon. Niet-leden betalen € 300,- voor deze cursus. Tot uiterlijk een maand van tevoren kan deelname gratis geannuleerd worden, daarna is het cursusbedrag verschuldigd.

PE-punten 
Door de vFAS zijn voor deze cursus 6 vaardigheidspunten toegekend.

Inschrijven

Aan de cursus kunnen maximaal 25 cursisten deelnemen. Om zeker te zijn van een plekje, kun je je direct inschrijven door een e-mail te sturen naar info@netwerkfamilierechtadvocaat.nl. Ook voor meer informatie kunt u daar terecht.