In april dit jaar stond er een artikel in het Advocatenblad met de titel “Wat als je cliënt het leven niet meer ziet zitten?”. Hieruit komt het volgende citaat:

“In Nederland sterven jaarlijks ruim 1.800 mensen door zelfmoord. Dat zijn vijf personen per dag. Bij mannen komt zelfmoord twee keer zo vaak voor als bij vrouwen. De grootste risicogroep zijn mannen tussen veertig en zeventig jaar oud. En dan met name mannen rond de vijftig die hun baan of onderneming kwijtraken. Een verlieservaring – dat kan het verliezen van werk zijn, bedrijf, status of inkomen, maar ook het verlies van kinderen door een vechtscheiding – vormt altijd een risico.”

Dat een scheiding een verlieservaring is en grote emotionele gevolgen kan hebben, weet iedere professional die in de scheidingspraktijk werkt uit eigen ervaring. Gelukkig hebben de meeste mensen na verloop van tijd wel weer een positiever beeld over hun toekomst en bij de meesten slijten ook de ergste emoties. Een min of meer harmonieuze afwikkeling in overleg kan daar ook aan bijdragen. Maar bij sommigen houden de emoties langer de overhand en verdiepen ze zich.

Voor ons als professional die geconfronteerd wordt met iemand voor wie de scheiding te veel is, is het buitengewoon lastig om hier goed mee om te gaan. Hoe maak je het onderwerp bespreekbaar? Wat kun je doen om te voorkomen dat het erger wordt?

Workshop van KvK en Stichting 113

De Kamer van Koophandel en Stichting 113 organiseren samen workshops voor professionals die in hun werk te maken kunnen krijgen met ondernemers die het leven niet meer zien zitten, ondernemers “in zwaar weer” en via het Netwerk FamilierechtAdvocaat kunnen wij deze – online – workshop laten verzorgen. Deze training vindt plaats op 16 november a.s. van 10.00 tot 12.00 uur.

Wat houdt de workshop in?

Een online training van 2 uur waarin gesprekshandvatten gegeven worden voor professionals bij ondernemers met stress, emoties en wanhoop. Je krijgt praktische middelen die een gesprek met een ondernemer kunnen ondersteunen en je kunt desgewenst eigen casuïstiek inbrengen en hierop reflecteren. Meer informatie lees je in de flyer van de Kamer van Koophandel.

Inschrijven

Wil je meedoen aan deze workshop’, schrijf je dan direct in via de knop hieronder of door een e-mail te sturen naar info@netwerkfamilierechtadvocaat.nl.

PE-punten krijg je hier niet mee, wel een schat aan informatie en praktische tips. Natuurlijk hopen we dat je ze nooit nodig zult hebben in de praktijk, maar als je er toch voor komt te staan, ben je wel voorbereid.