Samenwerken aan een nieuw convenant

Als zelfstandige familierechtspecialist is het fijn om samen te kunnen werken met collega’s, met wie je inhoudelijk kunt sparren over zaken of ondernemersvragen. Met meer kom je verder, het bespaart tijd en je leert elkaar ook goed kennen. Recent hebben we in het kader van het samenwerken tussen collega’s het initiatief genomen voor een nieuw project: het herschrijven van het vFAS convenant.

De start van het project was de cursus van Loo van Eck in oktober 2020, waarin we handvatten aangereikt kregen over het schrijven van heldere juridische teksten. Een must voor iedere jurist, zeker als je je wilt onderscheiden als specialist in je vakgebied, voor ons dus het familierecht. Aan de hand van dee tips uit de cursus is een groep leden van het Netwerk nu bezig om het modelconvenant van de vFAS te herschrijven, met de bedoeling om dit beter leesbaar te maken voor iedereen en meteen te actualiseren met onder meer het huwelijksvermogensrecht sinds 2018 en de alimentatienormen die gelden vanaf 2020. Het bleek een breed gevoelde wens te zijn om een toegankelijk en leesbaar convenant te hebben en door de samenwerking met collega’s aan te gaan, werd het mogelijk om deze wens te realiseren.

Het convenant wordt verspreid onder de deelnemers aan het project. Krijg je binnenkort dus een convenant onder ogen dat ineens wel helder geschreven is, dan is de kans groot dat de collega die dit heeft gemaakt, een lid is van het Netwerk FamilierechtAdvocaat.

Samenwerken loont

Deze samenwerking is een mooi voorbeeld waarom het lidmaatschap van het Netwerk FamilierechtAdvocaat interessant is voor iedere zelfstandige vFAS-familie- en erfrechtspecialist. Leden krijgen bovendien een hoge korting op de kennisproducten van Kluwer (Legal Intelligence en Navigator) en Smart Software (pensioensoftware).

Zelfstandig werkende vFAS-leden die geïnteresseerd zijn in het lidmaatschap van het Netwerk FamilierechtAdvocaat, kunnen hier meer informatie vinden en zich registreren. Contact opnemen met een van de bestuursleden kan ook altijd. Hun gegevens zijn te vinden op de contactpagina.